Filters installeren.

Geplaatst op maandag 01 november 2010 @ 10:33 , 7111 keer bekeken

Om mooie creaties te kunnen maken met PSP heb je nu eenmaal filters nodig. Het levert menigeen nogal hoofdpijn op om alles op orde te krijgen, terwijl het niet eens zo moeilijk is. 

Je hoeft maar een paar dingen te doen:

1: Maak een map aan op je pc, daar waar je veel ruimte hebt. Noem deze map Insteekfilters. In deze map ga je straks submappen maken, voor elk filter 1. Als je weer een nieuw filter hebt gedownload, dan maak je een nieuwe submap ( altijd in de hoofdmap Insteekfilters) en pak je het filter hierin uit. Nu weet je namelijk ook of je het filter moet installeren of dat je niets meer hoeft te doen. Als je een .exe bestandje bij je filter hebt staan, moet je het installeren.

2. Ten tweede moet je psp laten weten waar deze map is. Dat doe je door naar Bestand te gaan, Voorkeuren, Bestandlokaties. Nu even goed opletten. Aan de linkerkant zie je een rijtje met Bestandstypen. Zoek in dat rijtje naar de insteekfilters. Klik erop, en je ziet aan de rechterkant een url staan waar psp de filters heeft staan. Jij hebt echter een andere map gemaakt (omdat psp anders zo traag wordt met al die filters). Je moet nu op Toevoegen klikken, en je map opzoeken die je net gemaakt hebt. Klik op OK en je bent klaar.

2010-11-01_102859.jpg

3. Nu moet de de DLL bestandjes downloaden die bij Bestanden staan. Zet deze in de map System 32 (onder Windows). Je moet niet vergeten om de zipbestandje uit te pakken. Neem de juiste dll bestandjes. Heb je Vista download voor de zekerheid ook de dll bestandjes voor XP.

Heb je Windows 7, 32 bit, dan moet je de dll bestandjes in de map System 32 zetten, maar heb je 64 bits, dan moet je de dll bestandjes in de map SysWOW64 zetten.


Ik hoop dat mijn uitleg voldoende is. En anders vraag gerust, samen komen we er wel uit!

tip.pngIk wil nog even een klein tipje toevoegen. Sommige filters moet je installeren, en dan maakt het filter automatisch een mapje aan in Program Files. Je ziet het filter dus niet omdat psp het niet kan vinden. Verwijs via Bestandslokatie naar die map in PSP, of wijzig het pad zelf tijdens het installeren naar de insteekfiltersmap die je bij Bestandslokatie al aan psp hebt toegevoegd.


Welkom bij Clubs!

Kijk gerust verder op deze club en doe mee.

Wat is dit?


Of maak zelf een Clubs account aan:


Aanbevelingen door leden:

-Marjo starstarstarstarstar

1 Woord: CHAPEAU!!! De hulp die je krijgt op deze club is SUPER!!! Dank jullie wel.


henkiepenkie_ starstarstarstar

Ben Henk Van der wielen en Vip omdat ik zelf een club heb maar amper die nog bij kan houden WIST NIET DAT DEZE CLUB BESTOND....... Maar Nu ik jullie gevonden heb kom ik meer om raad vragen, loop nogal eens tegen de lamp met sommige dingen. Ik zit sinds een Half jaar vanaf ongeveer half Juni in een verzorgings-tehuis doordat ik door Reuma gehandicapt ben en mijn Vrouw heel onverwachts kanker kreeg en van de ene op de andere dag uitgezaaide Kanker heeft nu is zij aan Chemokuren bezig en moest ik het huis uit wat we beiden NIET wilden maar kon niet anders helaas zit nu nog op mijn laptop ben al blij dat ik al een eigen kamertje heb en wil je wat vragen maar dat komt later wel als ik ben aangenomen kom morgen terug Gr Henk


Meer aanbevelingen